k
Kosinski Architecture

 

The house is located on top of a hill with a view of the valley beyond. This sort of sloping site can afford an architect great pleasure by offering the opportunity to engage the slope in section, to configure the architecture in relation to a change in grade. In this instance, this has lead to the logic of the plan with the public realm accessed from grade at the top of the slope, and bedrooms located below at grade further down the slope. In this manner the primary entrance is at grade, with circulation in the house leading to views and a porch off of the living and dining areas. Below, bedrooms can engage directly with the surroundings at grade as well. The horseshoe plan with feeds off of a central vertical core.

Waldman Residence

Holyoke, MA

Back to Residential

P R O J E C T S

 

© Kosinski Architecture, Inc.