k
Kosinski Architecture

 

Inspired by the local planning precedent employed for Yale campus planning, this full block redevelopment works to provide a livable urban environment by both engaging the surrounding city while providing a pedestrian oriented core to the project. The project bucks the area planning trend that speeds traffic through the city and instead allows for faster traffic at the periphery while providing slower ‘calmed’ local traffic adjacent to street level retail and amenities. The goal is to provide both efficacy and community in the belief that the two are intimately linked. The diagonal cut through the block acknowledges the canal as a pedestrian amenity and site component around which basic site organization is formulated.

Arena Block Urban Redevelopment

New Haven, CT

Back to Mixed Use

P R O J E C T S

 

© Kosinski Architecture, Inc.